Eigen merk zonneboilers


Waarom een eigen merk?


Wij geloven dat de beste kwaliteit geboden kan worden als je controle hebt over ieder element. Een zonneboiler bestaat uit een aantal componenten (collector, buffer-/boilervat, controller, solar-slang). Wij hebben, op basis van een aantal vereisten, een selectie gemaakt uit het aanbod om tot een kwalitatief hoogwaardig systeem te komen, met componenten die perfect met elkaar in balans zijn.

Systemen

Bij zonneboiler systemen die alleen geschikt zijn voor douche- en tapwater ondersteuning wordt het leidingwater indirect (voor)verwarmd door zonne-energie van de collectoren. De koud waterleiding die normaal gesproken op de CV-combiketel aangesloten wordt om daar verwarmd te worden, krijgt een omleiding door het voorraadvat van de zonneboiler. Mocht de temperatuur in het voorraadvat te laag zijn, dan wordt het water door de combiketel verder verwarmd tot de juiste temperatuur bereikt is. Als het systeem is berekend op uw tapwaterbehoefte is dit alleen in de winter aan de orde!

Opbouw en werking van het tapwatersysteem

Er wordt een boilervat met daarin 1 warmtewisselaar(spiraalvormige leiding) geplaatst in de nabijheid van uw HR ketel. Deze warmtewisselaar wordt middels flexibele geïsoleerde RVS leidingen aangesloten op de collector(s) op het dak en kunnen zowel vlakplaat als een vacuümbuis collectors zijn. Dit circuit is geheel gesloten en op wordt op druk gevuld met glycol en heeft een eigen pompunit met regeling. Zodra de temperatuursensor op de collector een groter temperatuurverschil constateert dan 5°C ten opzichte van de temperatuur in het boilervat, schakelt deze op minimaal vermogen aan en wordt de glycol rondgepompt. De vloeistof wordt in de collector opgewarmd, waarna deze door de spiraalvormige warmtewisselaar in het voorraadvat stroomt en daar haar warmte af zal geven aan het tapwater.
De collector pomp zal de glycol sneller rondpompen naarmate het temperatuurverschil verder oploopt en zal uitgeschakeld worden indien het temperatuurverschil kleiner wordt dan 4 ºC. De HR ketel zal vervolgens de watertemperatuur van het inkomende water meten en (indien nodig)na-verwarmen tot de juiste temperatuur voordat het naar de kraan geleid word. Met een tapwater zonneboiler systeem kunt u tot 70% van uw gasverbruik voor tapwater besparen, wat neerkomt op ongeveer tot 25% van uw totale gasverbuik.

Offerte aanvragen
Zonneboiler systemen die zowel geschikt zijn voor douche- en tapwater ondersteuning en tegelijkertijd ook helpen om uw CV water voor te verwarmen, hebben een hoger rendement en dus ook een kortere terugverdientijd. Hier wordt niet alleen het leidingwater indirect (voor)verwarmd door zonne-energie van de collectoren, maar profiteert uw verwarmingssysteem met name in het voor-en najaar ook van de warmte van de zon. Er wordt hiervoor een extra warmtewisselaar geplaatst in een wat groter boilervat die uw retour water van de CV voorverwarmd, waardoor er minder gas nodig is om dit op de gewenste temperatuur te krijgen.

De koud waterleiding die normaal gesproken op de CV-combiketel aangesloten wordt om daar verwarmd te worden, krijgt een omleiding door het voorraadvat van de zonneboiler. Mocht de temperatuur in het voorraadvat te laag zijn, dan wordt het water door de combiketel verder verwarmd tot de juiste temperatuur bereikt is. Als het systeem is berekend op uw tapwaterbehoefte is dit alleen in de winter aan de orde.

Opbouw en werking van het tapwatersysteem

Er wordt een boilervat met daarin 2 warmtewisselaars(spiraalvormige leiding) geplaatst in de nabijheid van uw HR ketel. De ene warmtewisselaar wordt middels flexibele geïsoleerde RVS leidingen aangesloten op de collector(s) op het dak en kunnen zowel vlakplaat als een vacuümbuis collectors zijn. Dit circuit is geheel gesloten en op wordt op druk gevuld met glycol en heeft een eigen pompunit met regeling. De andere warmtewisselaar wordt aangesloten tussen de retour water aansluiting van uw HR combiketel en wordt verwarmd door het daar aanwezige tapwater.

Het gesloten circuit vanuit de collector werkt als volgt: Zodra de temperatuursensor op de collector een groter temperatuurverschil constateert dan 5°C ten opzichte van de temperatuur in het boilervat, schakelt deze op minimaal vermogen aan en wordt de glycol rondgepompt. De vloeistof wordt in de collector opgewarmd, waarna deze door de spiraalvormige warmtewisselaar in het voorraadvat stroomt en daar haar warmte af zal geven aan het tapwater.

De collector pomp zal de glycol sneller rondpompen naarmate het temperatuurverschil verder oploopt en zal uitgeschakeld worden indien het temperatuurverschil kleiner wordt dan 4 ºC. De HR ketel zal vervolgens de watertemperatuur van het inkomende water meten en (indien nodig)na-verwarmen tot de juiste temperatuur voordat het naar de kraan geleid word.

Bij tapwater- en verarmingsondersteunende zonneboiler systemen is het voorraadvat wat groter en wordt er een 2e warmtewisselaar verwarmd door dit tapwater en daar loopt het retourwater van uw CV doorheen. Deze systemen worden door ons meestal uitgerust met vacuumbuis collectoren omdat die in het voor en najaar een hoger rendement hebben dan de vlakpanelen. Met een combi zonneboiler systeem kunt u tot 70% van uw gasverbruik voor tapwater besparen, en tot 30% van uw gasverbuik voor verwarming,  wat neerkomt op ongeveer tot 40% van uw totale gasverbuik.

Offerte aanvragen
Voor grootverbruikers van energie, zoals hotels, zwembaden en campings, kunnen de besparingen fors oplopen met een grote zonneboiler-set.

Wij hebben standaard oplossingen beschikbaar, maar zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van een systeem op maat. Dit soort installaties zijn geschikt voor bijvoorbeeld:

 • Campings
 • B&B
 • Horeca
 • Slagerijen
 • Bakkerijen
 • Kapsalons
 • Boerenbedrijven
 • Industrie
 • Zwembaden
 • Sportgelegenheden
Offerte aanvragen
De TechniQ Energy MK4 maakt gebruik van een thermosifon-systeem. Hierbij wordt de warmte die de zonnecollector verzamelt door middel van convectie getransporteerd naar de zonneboiler. Convectie is het natuurlijke proces waarbij een vloeistof die warm wordt stijgt, en (dezelfde) koelere vloeistof laat dalen. De warmte verplaatst zich dus automatisch van de zonnecollector naar de zonneboiler. Omdat de warmte stijgt moet de zonneboiler zich altijd boven de zonnecollector bevinden. Het grote voordeel van dit systeem dat is geen bewegende delen gebruikt worden zoals een elektrische pomp. Hierdoor zal de levensduur van dit systeem flink stijgen. De TechniQ Energy MK4 is uitermate geschikt voor warme landen met veel zonne-instraling, waar het in de winter niet vriest. Omdat het systeem gevoelig is voor bevriezing, raden we toepassing in Nederland af.

Offerte aanvragen


Inhoud complete set. Alles voor het solar-circuit.

(Bij het samenstellen van een systeem op maat wordt de inhoud afgestemd op de set)

 • Boilervat
 • Zonnecollector
 • Solar pompstation met controller
 • Solar expansievat
 • Dualways flexibele RVS solar slang DN16
 • Voldoende glycol
 • Solar tape

 • Tapwater inlaatcombinatie, 6 bar, 15mm
 • Mengkraan 60-65°C
 • 3-weg motorklep (bij verwarmingsondersteuning)
 • Elektrisch verwarmingselement 3kW
 • Moerenset Dualways DN16
 • Nippels en doppen

Garanties

 • 5 jaar garantie op het vat en de collector
 • 10 jaar garantie op de glazen vacuümbuizen
 • 1 jaar garantie op slijtdelen en elektronica

Heatpipe zonnecollectoren

TechniQ Energy heatpipe zonnecollectoren worden geleverd inclusief bevestigingsmiddelen voor een plat- of schuin dak. De heatpipes in de vacuümbuizen hebben een 24mm kop voor een maximale warmteoverdracht en hoog vermogen.

 • Zonnecollector met 18, 24 of 30 heatpipes
 • 24mm heatpipe koppen
 • Twee aansluitingen van 3/4” met pakkingsvlak voor RVS solar-slang
 • Mogelijkheid voor sensoren NTC10K of PT1000
 • Inclusief plat- of schuindakconstructie
 • Voorzien van Solar Keymark
 TQE-CL-MC-18TQE-CL-MC-24TQE-CL-MC-30
Breedte (mm)150020002400
Hoogte (mm)200020002000
Gewicht (kg)628397
Opbrengst (GJ)3,604,805,99
Solar KeymarkEN12975EN12975EN12975
CE conform
Naar downloads

Buffervaten (boilervaten)

Onze standaard voorraad bestaat uit vaten met 1 of 2 warmtewisselaars, en hygiënevaten met hygiënespiraal. Daarnaast leveren wij andere maten op bestelling. Uiteraard bekijken wij samen met u welk type vat geschikt is voor uw toepassing. Komt het buffervat bijvoorbeeld op een verdiepingsvloer? Dan adviseren wij niet groter te gaan dan 300 liter. Dit weegt (gevuld) al meer dan 400kg, en is vaak de maximale last.

De geëmailleerde binnenkant van de buffervaten zijn gecoat met een glascoating zodat het uitermate geschikt is voor gebruik met warm tapwater. De vaten beschikken over een inspectieluik en een recirculatie-opening, alsmede een opening voor een elektrisch verwarmingselement. De vaten zijn afgewerkt met een zachte kunststof mantel en harde deksel. Andere typen (zoals RVS) zijn ook leverbaar.

Naar downloads

Solar pompstation

De TechniQ Energy DeltaSol CS Plus is speciaal ontworpen voor snelheidsregeling van High-efficiency pompen in standaard solar- en verwarmingssystemen. Hij is uitgerust met twee PWM uitgangen en een additionele ingang voor een VDF Grundfos Direct Sensor zodat een accurate energiemeting kan plaatsvinden. De controller doorloopt bij de eerste opstart de acht belangrijkste stappen voor het juist instellen van de parameters. Verder zijn er met de makkelijk toegankelijke instelkanalen vele parameters gemakkelijk naar wens te wijzigen. Naar wens zijn ook andere typen verkrijgbaar. Dit nemen wij mee bij het samenstellen van een systeem op maat.

Naar downloads

Vraag nu een offerte aan


Klik op onderstaande knop om naar het offerteformulier te gaan. Wij nemen uw aanvraag z.s.m. in behandeling.
Als wij meer informatie nodig hebben om een oplossing samen te stellen, nemen wij contact met u op.


Offerte aanvragen