De benodigde energie kan echter prima worden aangevuld door een CV-ketel. U kunt wél van het gas af als u de zonneboiler combineert met een warmtepomp (voor lage-temperatuur verwarming), of een pelletketel (voor hoge-temperatuur verwarming). Ook deze hebben wij in assortiment. Wij stellen graag een complete oplossing voor u samen. Vraag hiervoor een offerte aan.
Men is heel erg geneigd om voorafgaand aan een investering in een duurzame oplossing, als eerst te kijken naar de terugverdientijd. Echter ligt dit veel genuanceerder. Stel dat de CV-ketel vervangen moet worden, dan is terugverdientijd vaak geen factor. Besef dat als u investeert in een duurzame oplossing, u dat direct merkt in de hoogte van uw maandelijkse energierekening. Zeker met de huidige lage rentes, is investeren in een duurzame oplossing altijd een goede keuze.
1. Als het vat op temperatuur is stopt de pomp met het rondpompen van de glycol.
2. Als de glycol boven de 120°C komt, gaat de pomp weer pompen en wordt het vat verder opgewarmd. ‘S nachts wordt er terug gekoeld.
3. Boven de 130°C stopt de solar-controller de pomp wederom.
4. Boven ca. 140°C verdampt een deel van de glycol en drukt de rest van de aanwezige vloeistof in het expansievat. Bij afkoeling vult het systeem zich weer volledig met vloeibare glycol.
5. Als de druk in het solar-circuit is opgelopen tot 6 bar wordt wat verdampte glycol geloosd via de veiligheidsklep. Omdat onze systemen goed in balans zijn komt dit zeer zelden voor. Bij afkoeling werkt het systeem weer zoals hoort.