Geeft u liever geld aan uw energieleverancier of aan uzelf?

Er zijn momenteel hoge ISDE subsidies voor de TechniQ Energy zonnewarmte systemen. Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan voor een zonneboiler met deze hoge korting en bespaar dubbel op uw aanschaf. De terugverdientijd voor een zonneboiler voor tapwater en verwarming ondersteuning is zo'n 7 tot 10 jaar, afhankelijk van uw situatie. Direct na de installatie bespaart u fors op gas (CV ketel) of op elektriciteit (Warmtepomp).


De overheid betaald met u mee

De overheid biedt u diverse subsidies om nu een zonneboiler te kopen en 50% op uw gas te besparen. Kijk op www.verbeterjehuis.nl welke subsidies en energie bespaarleningen voor u beschikbaar zijn: Landelijk - Provincie - Gemeente

Let op! Op de site van Verbeterjehuis wordt enkel maar melding gemaakt van de besparing van tapwater zonneboilers met een klein zonneboiler systeem. Dit is niet representatief voor de TechniQ Energy zonneboiler systemen die daarnaast ook aan de verwarming kant forse besparingen leveren!

Offerte aanvragen

Hoe werkt een zonneboiler?

Met een zonneboiler heeft u "gratis" warm water van de zon en dat doucht toch een stuk fijner! Bij een zonneboiler wordt de straling van de zon gebruikt om de vloeistof in de heatpipes van de zonnecollectoren op te warmen. Deze warmte wordt vervolgens doorgegeven aan het buffervat dat vlakbij de cv-ketel (of warmtepomp of pelletketel) wordt geplaatst. Afhankelijk van de keuze van het type zonneboiler, kan deze worden gebruikt voor alleen tapwaterondersteuning, of ook voor verwarming- én tapwaterondersteuning. Met een zonneboiler kunt u dus aanzienlijk besparen op uw gasrekening.


Bij een LT (laag temperatuur) systeem als vloerverwarming op 35 graden zal u met een zonneboiler meer besparen als met een radiatoren HT (Hoge Temperatuur) systeem. Heeft een een HT systeem? Verlaagt u dan de CV kant naar 50 graden om een maximale overlap met de zonneboiler te creëren. In de winter kan tijdelijk de CV temperatuur verhoogd worden als dat nodig blijkt.
(We hebben het hier niet over de tapwater bereiding temperatuur)

Hiernaast ziet u het zonneboiler schema voor tapwater én verwarming ondersteuning.

 • Links het collector circuit
 • Rechts het verwarming systeem met driewegklep
 • In het vat zit het tapwater
 • Het tapwater wordt nog naverwarmd (niet weergegeven)

Er zijn vele andere schema's en combinaties met systemen te maken, laat u vrijblijvend hierover adviseren middels een offerte op maat door onze zonnewarmte specialisten.

Schema zonneboiler verwarmingsondersteuning (comfortlijn)

Subsidie op zonneboilers

De overheid verstrekt (zolang het potje is gevuld) een aantrekkelijke subsidie vanuit de ISDE. De subsidie voor zonneboilers is aan regels gebonden en wordt toegekend zolang er geld beschikbaar is. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type systeem.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor de zonneboiler dient u een geldig burgerservicenummer (BSN) te hebben. Ook buitenlandse particulieren met een woning of vakantiewoning in Nederland kunnen in aanmerking komen. Particulieren kunnen de subsidie aanvragen na aankoop van het zonneboilersysteem. Het systeem dient vervolgens binnen 6 maanden geïnstalleerd en werkend te zijn.

Om als bedrijf of ondernemer in aanmerking te komen voor de subsidie dient u in het bezit te zijn van een geldig KvK-nummer. Ook is het belangrijk dat u de zonneboiler nog niet daadwerkelijk gekocht heeft op het moment dat u de subsidie aanvraagt. Klik hier voor meer informatie.

Rendement van een zonneboiler

Het rendement van een zonneboiler-systeem is hoog  Met een uitgebalanceerd zonneboilersysteem bespaart u tussen de 50-70% van uw energieverbruik voor warm water. Rendement op een zonneboiler is afhankelijk van diverse factoren. Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Een voorbeeld: een huishouden met 4 personen bespaart jaarlijks gemiddeld zo’n 210 m3 gas en 380 kg CO2-uitstoot.

Als er niet genoeg zonlicht is, zorgt de combiketel of warmtepomp voor het warme water. U staat dus nooit onder een koude douche.

Hoeveel gaat u besparen?

Het rendement van een zonneboiler is afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 • Het tapprofiel
 • Het gedrag van de gebruiker
 • Oriëntatie op de zon
 • Hoek van het dak
 • Hoeveel personen bewonen het object
 • Huidig energieverbruik
 • Huidig energietarief
 • Hoeveel subsidie kan worden geclaimd

Besparen met een zonneboiler

Indicatie van de besparing op gas voor tapwater *

160 liter met tapwaterondersteuning

65%

200 liter met tapwaterondersteuning

70%

Indicatie van de besparing op gas voor tapwater en verwarming *

200 liter met tapwater- en verwarmingsondersteuning

35%

300 liter met tapwater- en verwarmingsondersteuning

40%

300 liter Multi Energy systeem met LT verwarming

45%

500 liter Multi energy systeem met LT verwarming

50%

* Deze cijfers zijn indicatief. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Zonneboilerkiezer

Bepaal snel welk type systeem het beste past in uw situatie. Het aantal collectoren kunt u dimensioneren middels bepaling van de zone (windrichting).

Systemen

TechniQ Energy levert hoogwaardige zonneboiler-systemen van eigen merk. Alle standaard systemen uit de comfort-lijn en en de hygiëne-lijn zijn perfect in balans. Naast de standaard systemen verzorgen wij maatwerk oplossingen die perfect afgestemd zijn op uw wensen.

De zonneboiler-sets zijn zeer compleet en bevatten alles wat u nodig heeft voor een werkend systeem. De hoofdbestanddelen zijn de zonnecollector(en), het buffervat en het pompstation.

Inhoud complete set. Alles voor het solar-circuit.

(Bij het samenstellen van een systeem op maat wordt de inhoud afgestemd op de set)

 • Boilervat
 • Zonnecollector
 • Solar pompstation met controller
 • Solar expansievat
 • Dualways flexibele RVS solar slang DN16
 • Voldoende glycol
 • Solar tape

 • Tapwater inlaatcombinatie, 6 bar, 15mm
 • Mengkraan 60-65°C
 • 3-weg motorklep (bij verwarmingsondersteuning)
 • Elektrisch verwarmingselement 3kW
 • Moerenset Dualways DN16
 • Nippels en doppen

Garanties

 • 5 jaar garantie op het vat en de collector
 • 5 jaar garantie op de glazen vacuümbuizen
 • 1 jaar garantie op slijtdelen en elektronica

Heatpipe zonnecollectoren

TechniQ Energy heatpipe zonnecollectoren worden geleverd inclusief bevestigingsmiddelen voor een plat- of schuin dak. De heatpipes in de vacuümbuizen hebben een 24mm kop voor een maximale warmteoverdracht en hoog vermogen.

 • Zonnecollector met 18, 24 of 30 heatpipes
 • 24mm heatpipe koppen
 • Twee aansluitingen van 3/4” met pakkingsvlak voor RVS solar-slang
 • Mogelijkheid voor sensoren NTC10K of PT1000
 • Inclusief plat- of schuindakconstructie
 • Voorzien van Solar Keymark
 TQE-CL-MC-18TQE-CL-MC-24TQE-CL-MC-30
Breedte (mm)150020002400
Hoogte (mm)200020002000
Gewicht (kg)628397
Opbrengst (GJ)3,604,805,99
Solar KeymarkEN12975EN12975EN12975
CE conform
Naar downloads

Buffervaten (boilervaten)

Onze standaard voorraad bestaat uit vaten met 1 of 2 warmtewisselaars, en hygiënevaten met hygiënespiraal. Daarnaast leveren wij andere maten op bestelling. Uiteraard bekijken wij samen met u welk type vat geschikt is voor uw toepassing. Komt het buffervat bijvoorbeeld op een verdiepingsvloer? Dan adviseren wij niet groter te gaan dan 300 liter. Dit weegt (gevuld) al meer dan 400kg, en is vaak de maximale last.

De geëmailleerde binnenkant van de buffervaten zijn gecoat met een glascoating zodat het uitermate geschikt is voor gebruik met warm tapwater. De vaten beschikken over een inspectieluik en een recirculatie-opening, alsmede een opening voor een elektrisch verwarmingselement. De vaten zijn afgewerkt met een zachte kunststof mantel en harde deksel. Andere typen (zoals RVS) zijn ook leverbaar.

Naar downloads

Solar pompstation

De TechniQ Energy DeltaSol CS Plus is speciaal ontworpen voor snelheidsregeling van High-efficiency pompen in standaard solar- en verwarmingssystemen. Hij is uitgerust met twee PWM uitgangen en een additionele ingang voor een VDF Grundfos Direct Sensor zodat een accurate energiemeting kan plaatsvinden. De controller doorloopt bij de eerste opstart de acht belangrijkste stappen voor het juist instellen van de parameters. Verder zijn er met de makkelijk toegankelijke instelkanalen vele parameters gemakkelijk naar wens te wijzigen. Naar wens zijn ook andere typen verkrijgbaar. Dit nemen wij mee bij het samenstellen van een systeem op maat.

Naar downloads

Vraag nu een offerte aan


Klik op onderstaande knop om naar het offerteformulier te gaan. Wij nemen uw aanvraag z.s.m. in behandeling.
Als wij meer informatie nodig hebben om een oplossing samen te stellen, nemen wij contact met u op.


Offerte aanvragen