Elektrische boiler: snel gas besparen

 • Direct besparen op gas
 • Eenvoudig te installeren
 • Ideale aanvulling op zonnepanelen
elektrische boiler tekening
Elektrische boiler illustratie
Kennismaken met

De Elektrische Boiler

Je huis verduurzamen en besparen op gas? Een elektrische boiler is één van de mogelijkheden waarmee dat prima kan. Deze boiler wordt gebruikt voor warm water in de keuken, de douche of je bad.

Het stroomverbruik van deze boiler is hoog. Het is daarom slim om de elektrische boiler te combineren met zonnepanelen. Het terugleveren van stroom levert weinig op. Je kunt die stroom dus beter gebruiken voor het opwarmen van je douchewater.

Deze boiler is ook prima te gebruiken in combinatie met de zonneboiler of met een warmtepomp voor je cv. Informeer naar de mogelijkheden.

Ga naar de webshop
Even kort over ons

TechniQ Energy

Specialist in warmte

Wij leveren elektrische boilers, zonneboilers en warmtepompen.

4,5 Sterren

Klanten geven ons 4,5 van 5 sterren op webwinkelkeur.

Gratis duurzaam advies

Weet je niet wat je moet kiezen? Ons duurzame advies is gratis.

Kwaliteitsmerken

We werken met eigen merken. Kwaliteit + een mooie prijs.

Hoe werkt een elektrische boiler?

 • Een elektrische boiler is een soort grote waterkoker. Maar tegelijkertijd wel een hele slimme. Waarom? Lees verder.
 • In de boiler wordt koud water warm gemaakt via een verwarmingselement. Dat verwarmingselement lijkt op het element in een waterkoker.
 • Het water blijft warm door een dikke laag isolatie.
 • De boiler is makkelijk te installeren. Ophangen, stekker in stopcontact en klaar.

Een elektrische boiler is een slimme opwarmer

Wist je dat warm water lichter is dan koud water? Van die techniek maakt de elektrische boiler slim gebruik. Het water dat wordt verwarmd, verzamelt zich aan de bovenkant van de boiler. En laat dat nou precies de plek zijn waar die boiler het elektrisch verwarmde water afgeeft. Slim toch?

hoe werkt een elektrische boiler

Hoeveel douchebeurten met de elektrische boiler?

Elektrische boilers komen in allemaal verschillende soorten en maten. Welke je nodig hebt, hangt af je douchegedrag. Een simpele rekensom is dat je bij een gemiddelde douchebeurt zo’n 35 liter water gebruikt. Kies een boiler van 7 liter voor in de keuken, tot 200 liter voor ruim douche- en badwater.

Combineer met zonnepanelen

Een elektrische boiler verbruikt oprecht veel elektriciteit. Het is daarom sterk aan te raden om deze boiler te combineren met zonnepanelen. Door de boiler slim in te stellen, zorg je ervoor dat deze overdag wordt opgewarmd. Je hebt dan warm douchewater voor de avond of de ochtend erna.

Een elektrische boiler verliest ongeveer 5 tot 10 graden per 24 uur

Zonneboiler v.s Elektrische boiler

Nóg slimmer dan een combinatie met zonnepanelen, is kiezen voor een zonneboiler. Een zonneboiler werkt met zonnecollectoren die op het dak liggen. Deze collectoren geven warmte af aan een boilervat waarmee je zowel je douche als je huis kunt verwarmen.

Met een zonneboiler kun je zowel douchewater als je huis verwarmen

De energiebesparing op het verwarmen van douche- en keukenwater kan bij een zonneboiler oplopen tot 70%. En dat terwijl een elektrische boiler juist veel energie kost. TechniQ Energy kan je adviseren over de juiste keuze

elektrische boiler tekening
Samengevat

Elektrische boiler: op een rij

 • Douche, bad en keukenwater opwarmen
 • Hoog elektriciteitsverbruik
 • Slim combineren met zonnepanelen
 • Zonneboiler als prima alternatief / combinatie
 • Installatie zeer eenvoudig
Ga naar de webshop
Zij kozen al voor TechniQ Energy

Wat klanten zeggen

TechniQ Energy heeft ons uitstekend geadviseerd op het gebied van het algehele installatiewerk, plaatsing van 2 modulerende warmtepompen, installatie van 6 aparte pompen die aangesloten zijn op open verdelers, 1.000 liter buffervat, 96 heatpipes en zonnepanelen

Ik ben zeer tevreden over jullie Zonneboiler. Door de aanschaf  van de zonneboiler is mijn gasverbruik drastisch verminderd.
Ik zal D’66 minister, Rob Jetten, in kennis stellen over mijn ervaring. Zo kan men sneller van het Russisch gas afkomen.

“Heb uitvoerig professionele uitleg gekregen. Alle items stonden klaar om vervoerd te worden. Ik beveel Techniq Energy hooglijk aan.”

De producten zijn zelfs beter dan ze zelf aangeven ,heel duidelijke service ,altijd vriendelijk correct.

“Een bedrijf dat aandacht heeft voor de klanten zowel bij de aanschaf maar ook daarna. Tijdens het opbouwen van het systeem had ik nog diverse vragen maar dat was geen enkel probleem en de hulp was duidelijk.”

“De service en ondersteuning achteraf is erg goed. Voor een “lekke” collectorbuis werd nog dezelfde dag nieuwe een gebracht.”

Wilde jullie laten weten dat we erg blij met de zonneboiler zijn: 35m3 in november, en 35m3 in december, en deze trend zet ook in januari door.

Erg bedankt voor het advies, de begeleiding & installatie.

Adam Var
Den Haag
Douw Veldema
Heeswijk-Dinther
Willem van der Schoor
Vlissingen
Kevin Ritterbecks
Zeeland
Huib Maljaars
Rotterdam
Tjarco Boerkoel
Dreischor
M. Tijsen
Amsterdam

Wij hebben meerdere elektrische boilers voor je klaarliggen in onze warmwater.nl webshop of in de TechniQ.nl zakelijke webshop. Bekijk snel de mogelijkheden.

Ga naar webshop