Zonneboiler. Kosten + prijzen 2022

De meest actuele kosten van een de zonneboiler vind je hieronder. We houden ook rekening met de hogere subsidies van 2022.

zonneboiler-heatpipes-zonnecollectoren2

Zonneboiler: kosten v.s. opbrengsten

Wat mag een zonneboiler kosten? Eigenlijk is dit niet zo’n interessante vraag. Veel relevanter is de vraag: wat moet je zonneboiler opleveren? Dat tonen we verderop in dit artikel. We starten met de kosten zonneboiler + prijzen.

Lees ook: alles over de zonneboiler

Prijzen zonneboiler 2022 op een rij

Hieronder vind je de actuele kosten. Dit zijn de gemiddelde zonneboilerprijzen, zoals we deze bij TechniQ Energy hanteren.

  • 200 liter – € 4.500 – 40% gasbesparing
  • 300 liter – € 5.400 – 45% gasbesparing
  • 500 liter – € 7.600 – 50% gasbesparing
  • 800 liter – € 11.000 – 55% gasbesparing

Dit zijn de zonneboiler-prijzen die gelden voor het een volledig zonneboiler-systeem. Inclusief boilervat, voldoende zonnecollectoren, heatpipes, pompstation en alle bevestigingsmaterialen.

Kosten zonneboiler montage

Je kunt een zonneboilersysteem zelf installeren. TechniQ Energy heeft hiervoor een praktische handleiding beschikbaar. Maar zelfstandige installatie aanraden, doen we niet.

Bij zelfstandige installatie is er geen recht op Zonneboiler Subsidie

Met zelfstandig installeren gooi je als het ware geld weg en lopen de zonneboiler-kosten daarmee automatisch flink op.

Er is een tussenvariant mogelijk. Je doet dan zelf het grootste deel van de montage. TechniQ Energy verzorgt de laatste werkzaamheden en inbedrijfstelling voor je. Zo wordt aan de voorwaarden voor de ISDE subsidie voldaan. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook: alle actuele zonneboiler subsidies

Kosten zonneboiler montage

TechniQ Energy werkt met gecertificeerde vakmensen. Loodgieters en dakwerkers met ruime ervaring in het installeren van zonneboiler-systemen.

Zo ontstaat er nooit gedoe achteraf en weet je dat er kwaliteit wordt geleverd.

Reken voor de montage-kosten zonneboiler ongeveer 60% tot 80% van de aanschafsprijs. Een specifieke berekening kun je aanvragen via een maatwerk-offerte.

zonneboiler zonnecollectoren

Zonneboiler v.s. Prijzen van gas

Gas kostte in 2020 per 0,80 euro per m3. In 2022 steeg dit naar 2,10 per m3. Wat de toekomst van de gasprijs gaat doen, weten we niet. Wel weten we dat deze begin 2022 extreem hoog is.

Rekenen met een gemiddelde gasprijs

Het zou niet eerlijk zijn als we bij jouw besparing zouden rekenen met een hele hoge gasprijs.
In ons voorbeeld rekenen we met een gemiddelde gasprijs van € 1,40 per m3. We zitten dan ruim onder de extreme gasprijs van begin 2022. Dat is wel zo eerlijk.

Rekenvoorbeeld kostenbesparing

In het rekenvoorbeeld van gaskosten, tonen we de kosten van 1 jaar gasverbruik bij verschillende type huizen.

 

 

Terugverdientijd

We zeiden het al aan het begin van dit blog: de zonneboiler-kosten zijn eigenlijk niet zo interessant. Veel interessanter is het om te weten wanneer jouw investering in de zonneboiler is terugverdiend.

In de toekomst kijken naar de gasprijs, kunnen we niet. Maar op basis van de huidige inschattingen kunnen we het volgende zeggen:

  • De terugverdientijd van de zonneboiler zonder installatie is 3 tot 5 jaar
  • De terugverdientijd van de zonneboiler mét installatie is 4 tot 6 jaar

Conclusie kosten zonneboiler: doen!

De hoge subsidies van dit moment in combinatie met de hoge gasprijzen, maken dat 2022 het beste jaar lijkt om een zonneboiler aan te schaffen.

De zonneboiler-prijzen van TechniQ Energy zijn en blijven stabiel en betrouwbaar.

Vraag een offerte aan

Liever bellen? Dat kan via 085-0653451